Στη Βοιωτία, η κατάσταση είναι δραματική καθώς μια μεγάλη φωτιά μαίνεται για δεύτερη ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Σύμφωνα με αναφορές, η έκταση που έχει καεί ανέρχεται σε πάνω από 50.000 στρέμματα, με την ενίσχυση των ανέμων να καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη. Οι αρχές προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης νέων πυρκαγιών στην ευρ
Φωτιά στη Βοιωτία: Ανυπολόγιστες ζημιές από την πύρινη κόλαση – Κάηκαν πάνω από 50.000 στρέμματα
Έως και 50.000 στρέμματα γης φαίνεται πως έχουν καταστραφεί στη Βοιωτία από τη φωτιά που μαίνεται και σήμερα (01.08.2026) στην περιοχή, για δεύτερο 24ωρο.
Ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιαννάρος, έκανε ανάρτηση στα social media για τις εκτάσεις που έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά, στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκταση που έχει καταστραφεί ξεπερνά τα 40.000 με 50.000 στρέμματα.
«Το μέγεθος της καταστροφής από την πυρκαγιά που ξεκίνησε βόρεια του Αγίου Βασιλείου (Βοιωτία) είναι ασύλληπτο. Η έκταση που έχει επηρεαστεί φαίνεται να ξεπερνά τα 40-50.000 στρέμματα. Δεν υπάρχουν σχόλια», αναφέρει συγκεκριμένα.
Για σήμερα αναμένεται νέα ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν σε Αττική και Βοιωτία έως και τα 9 μποφόρ.
Για Αττική και Εύβοια υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή