
«Νόμιζα ότι δουλεύει ντελίβερι» λέει η μητέρα 16χρονου που ξυλοκοπούσαν για να διακινεί ναρκωτικά
Η υπόθεση εξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονταν ακόμη και ανήλικοι μαθητές, έχει προκαλέσει σοκ ακόμα και στις Αρχές. Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι ανήλικοι, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δράση της συμμορίας χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη αγριότητα, εκβιασμούς και ακραία βία.
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μητέρας ανήλικου που μίλησε στο MEGA για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του τρόμου που βίωνε το παιδί της χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Η γυναίκα περιέγραψε πώς ο 16χρονος γιος της είχε παγιδευτεί στο κύκλωμα, πιστεύοντας πως εργαζόταν απλώς για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα.
Όπως ανέφερε, μέχρι τη στιγμή που ενημερώθηκε από την Αστυνομία, δεν είχε την παραμικρή υποψία για όσα συνέβαιναν. Το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού της, το οποίο έδειχνε συνεχώς εκνευρισμένο, κουρασμένο και ψυχολογικά πιεσμένο. Παρά τις προσπάθειές της να τον πλησιάσει και να τον κάνει να ανοιχτεί, εκείνος παρέμενε σιωπηλός, φοβισμένος και κλειστός στον εαυτό του.
Η μητέρα περιέγραψε ότι τον τελευταίο μήνα η εικόνα του γιου της χειροτέρευε συνεχώς, με εμφανή σημάδια τόσο σωματικής όσο και ψυχικής εξάντλησης. Όταν τελικά το παιδί άρχισε να μιλά, αποκάλυψε εφιαλτικές λεπτομέρειες για τη βία που δεχόταν σε περίπτωση που δεν υπάκουε στις εντολές των δραστών.
«Μου είπε ότι ήταν τρία άτομα και τον χτυπούσαν»
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια στο MEGA:
«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα, ήξερα και νόμιζα ότι δουλεύει ντελίβερι. Η Αστυνομία με ενημέρωσε και εγώ το μόνο που είχα δει, είχα παρατηρήσει ήταν μία περίεργη συμπεριφορά. Αντιδρούσε σε οποιοδήποτε θέμα. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις ας πούμε στο παιδί. Τον έβλεπα τον τελευταίο μήνα κουρασμένο και με κάποια σημάδια. Όσο περνούσε ο καιρός τον έβλεπα και πιο άσχημα, τον πίεσα για να μου μιλήσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μου μιλούσε, δεν έλεγε τίποτα. Τώρα τελευταία άρχισε να ανοίγεται και μου είπε ότι κάθε φορά που δεν έκανε ό,τι ακριβώς του έλεγαν, τότε του την έστηναν κάτω από το σπίτι μόλις γυρνούσε από τη δουλειά του. Μου είπε ότι ήταν τρία άτομα και τον χτυπούσαν. Ο ένας εξ’ αυτών του έσβηνε μάλιστα, μου είπε το παιδί, και τσιγάρα στην πλάτη, στο πόδι και στην κοιλιά του και του λέγανε, τον ρωτούσαν “θα το ξανακάνεις;”. Παραλίγο να μπλέξουν και τον ανιψιό μου. Ήθελε να βγάζει τα έξοδά του το παλικάρι, το παιδί ήθελε να βγάζει τα έξοδά του, γιατί εμείς δεν μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε οικονομικά. Φυσικά και εγώ αν το ήξερα ότι θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να τον αφήναμε έτσι. Το ξύλο που έφαγε το παιδί μου να το πληρώσουν οι άνθρωποι αυτοί που το χτύπαγαν».
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα ή συνεργοί, ενώ οι 12 συλληφθέντες –ανάμεσά τους έξι ανήλικοι– θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης των ανήλικων θυμάτων, καθώς τα τραύματα που έχουν υποστεί δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά και βαθιά ψυχικά.
Πηγή