
Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Νίκη που εδραιώνει τους Βοιωτούς στην 4άδα της Super League
Ο Λεβαδειακός συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη Stoiximan Super League, επικρατώντας με 2-0 του Πανσερραϊκού στη Λιβαδειά και παραμένοντας σταθερά στην τετράδα. Οι Βοιωτοί διατηρούν προβάδισμα τριών βαθμών από τον Βόλο και έξι από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι περισσότερο.
Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά, περιορίζοντας τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων. Ωστόσο, η ισορροπία άλλαξε στο 39ο λεπτό, όταν ο Τιναλίνι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα εκτός περιοχής στον Παλάσιος, σε φάση που ελέγχθηκε και από το VAR. Ο Βήχος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Το πρώτο μέρος κύλησε με λίγες φάσεις. Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 14’, όταν ο Παλάσιος σούταρε μετά από γύρισμα του Τσάπρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η απάντηση του Πανσερραϊκού ήρθε με την προβολή του Νάνελι μέσα από την περιοχή, που πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ανέβασε ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τελική με τον Ομεόνγκα, μετά από γύρισμα του Μπρουκς, η μπάλα κατέληξε ψηλά. Στο 55’ ο Συμελίδης απείλησε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βέρμπιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ.
Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει ουσιαστικές απειλές μπροστά από την εστία του Ανάκερ. Ο Μάρας δοκίμασε ένα σουτ από δύσκολη γωνία στο 69’, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.
Μετά το 70’ ο Λεβαδειακός κυριάρχησε πλήρως. Στο 75’ ο Παλάσιος απέφυγε και τον Τσομπανίδη, όμως ο Βολνέι απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια, ο Τσομπανίδης πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Πεντρόσο, Γκούμα και Τσάπρα, κρατώντας προσωρινά το σκορ στο 1-0.
Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργιάδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Πεντρόσο με κεφαλιά στο 88’, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Παλάσιος, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και περισσότερα γκολ, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά τους, ενώ ο Πανσερραϊκός αποχώρησε από τη Λιβαδειά με βαριά ήττα και δύο αποβολές.
Πηγή