
Αυτός είναι ο γνωστός ηθοποιός που καταδικάστηκε για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Αβράαμ Παπαδόπουλος: Είχε ενοικιάσει δεκάδες στρέμματα με 30 ευρώ τον μήνα! Αυτός είναι ο ηθοποιός που καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το βαρύ κατηγορητήριο για απάτη και οι δικαιολογίες του για χώρους… «ευ ζην» που δεν έπεισαν την έδρα. Οι 14 κατηγορούμενοι που έκατσαν στο εδώλιο και οι καμπάνες που έπεσαν

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 14 κατηγορούμενοι – μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ηθοποιός Αβράμ Παπαδόπουλος – οι οποίοι δικάστηκαν σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σχετικά με παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο ηθοποιός κατάγεται από τη Δράμα και έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές. Στην απολογία του ανέφερε ότι σκόπευε να δημιουργήσει έναν χώρο «ευ ζην» και δήλωσε πως χάρηκε όταν, μέσω μεσίτη, εντόπισε τα αγροτεμάχια με μίσθωμα μόλις 30 ευρώ τον μήνα. Όταν ρωτήθηκε αν είχε γνωρίσει τον ιδιοκτήτη τους, απάντησε ότι τις σχετικές διαδικασίες είχε αναλάβει ο λογιστής του.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από 10 έως 18 μήνες.
Και οι 14 βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για απάτη και συνέργεια σε απάτη.
Πρόστιμο 350 ευρώ σε όσους δεν έχουν αυτό μέσα στο αυτοκίνητο τους
Ποιο χαρτί είναι αυτό που πρέπει να έχουν όλοι οι οδηγοί στα αυτοκίνητα τους, διαφορετικά μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 350 ευρώ;
Ητακτική επιθεώρηση των οχημάτων μέσω των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) αποτελεί κρίσιμο μέτρο για την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών, αλλά και για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Όσοι δεν έχουν το συγκεκριμένο χαρτί μέσα στο αυτοκίνητο τους, θα τρώνε πρόστιμο 350 ευρώ.
Παρά τη σαφή αυτή ανάγκη, πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα στην Ελλάδα κυκλοφορούν χωρίς έγκυρο δελτίο ΚΤΕΟ, γεγονός που οδηγεί σε αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα.
Η παράλειψη του τεχνικού ελέγχου δεν αποτελεί μόνο παραβίαση της νομοθεσίας, αλλά θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.
Τα ΚΤΕΟ διασφαλίζουν πως κάθε όχημα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας πριν κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ωστόσο, η μη τήρηση αυτής της υποχρέωσης από μεγάλο αριθμό οδηγών έχει οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα.
Πρόστιμα για εκπρόθεσμο έλεγχο και μη κατοχή πιστοποιητικού
Οι οδηγοί που καθυστερούν να περάσουν τον ΚΤΕΟ αντιμετωπίζουν πρόσθετα οικονομικά βάρη ανάλογα με τη διάρκεια της καθυστέρησης. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:
Έως 30 ημέρες καθυστέρησης: 16 ευρώ
Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
Πάνω από 6 μήνες: 65 ευρώ
Επιπλέον, για καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες, επιβάλλεται πρόσθετο πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXIS. Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται ανά εξάμηνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.
Σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, αν ο οδηγός δεν έχει μαζί του το αποδεικτικό ΚΤΕΟ, επιβάλλεται πρόστιμο 350 ευρώ. Ωστόσο, αν το πιστοποιητικό προσκομιστεί εντός10 ημερών, το πρόστιμο μειώνεται στα45 ευρώ, ενώ αν το όχημα έχει περάσει έλεγχο αλλά ο οδηγός απλώς δεν φέρει το έγγραφο, το πρόστιμο περιορίζεται στα 30 ευρώ.
Πηγή