
Σεισμός στην Τουρκία: Έπεσαν κτίρια και δεν υπάρχει ρεύμα – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο
Χαοτικές είναι οι πρώτες εικόνες μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ το βράδυ της Δευτέρας (27/10) στην Τουρκία. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην επαρχία του Μπαλικεσίρ και έγινε αισθητή ακόμα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο δήμαρχος της περιοχής Σιντίργκι που επλήγη, δήλωσε πως κάποια κτήρια έχουν κατεδαφιστεί. Ο Σερκάν Σακ, δήλωσε μετά τον σεισμό: «Υπάρχουν κτήρια που έχουν καταρρεύσει στην περιοχή».
Ο νομάρχης του Σιντίργκι, Ντογκάν Κογιούντζου, δήλωσε ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και πως δεν υπάρχουν νεκροί. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν καταστροφές σε μια μεγάλη περιοχή. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε απώλειες ζωών, συνεχίζουμε τις έρευνες. Δεν έχουμε λάβει αρνητικές ειδήσεις από τα χωριά. Οι έρευνες στο πεδίο συνεχίζονται», σημείωσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, δήλωσε ότι τρία κτήρια και ένα κατάστημα καταστράφηκαν, αλλά δεν υπήρξαν θύματα. «H AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας, άρχισαν αμέσως να πραγματοποιούν επιτόπιες έρευνες. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό», είχε δηλώσει νωρίτερα.
????1/
A strong M6.1 earthquake struck Western Turkey near Sindirgi and Balikesir on Oct 27, 2025 at 22:48 local time. #deprem #sismoThe quake was felt across Izmir, Istanbul, Bursa, and surrounding regions, with reports of noticeable shaking and localized damage. pic.twitter.com/jBzwPvM13N
— GeoTechWar (@geotechwar) October 27, 2025
Για τον σεισμό βγήκε να μιλήσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή Σιντίργκι του Μπαλικεσίρ, και έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες. Οι αρμόδιες μονάδες μας, ιδίως η AFAD, διεξάγουν σχολαστικές έρευνες και ελέγχους στο πεδίο. Παρακολουθούμε επίσης στενά την κατάσταση».
????????In Turkey, a strong earthquake with a magnitude of 6.1. There is destruction, the number of victims is being clarified.
Residents of several regions of the country felt strong tremors. pic.twitter.com/RycWzbmmoV
— MAKS 25 ???????????? (@Maks_NAFO_FELLA) October 27, 2025
Αισθητός σε πολλές περιοχές της Τουρκίας
Ο ισχυρός σεισμό με το μικρό εστιακό βάθος, εκτός από το κέντρο του Μπαλικεσίρ, έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Κιουτάχεια, τη Μανίσα, το Ουσάκ, το Αϊδίνι, το Εσκί Σεχίρ, τη Σακαρία, τη Γιαλοβά και το Τεκίρνταγ.
Αρκετοί μετασεισμοί
Μετά τα 6,1 Ρίχτερ, έχουν γίνει αρκετοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να καταγράφεται στα 4,2 Ρίχτερ. Λόγω της έντασης της ισχυρής δόνησης, δεκάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες.
????BREAKING: Some buildings collapsed and electricity was cut off in the earthquake that occurred in Sındırgı district of Balıkesir, Turkey. pic.twitter.com/0a1VoJE8ka
— World Source News (@Worldsource24) October 27, 2025
Πηγή