"Πέθανε όpθιος με τα χέρια uψωμένα προς τον ουρανό": Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα


"Πέθανε όρθιος με τα χέρια υψωμένα προς τον ουρανό": Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα


Διαφ.



΄Όρθιος με τα χέρια στον αέρα και κοιτάζοντας τους δολοφόνους στα μάτια του φαίνεται να ήταν  ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που δολοφονήθηκε από ομάδα της Αλβανικής αστυνομίας που τον καταδίωκε στο Βουλιαράτι της Αλβανίας.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα για το πως έπεσε νεκρός ο 35χρονος ομογενής – «Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο», είπε ο κ. Σακελλαράκης – Μπορούσε να περάσει τα σύνορα αλλά γύρισε πίσω – Έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό! – Συντετριμμένος ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα – «Ένας περήφανος και ευτυχισμένος νεκρός με μία φυσιογνωμία – μία νεκρική μάσκα – την οποία δε μπορώ να τη περιγράψω, ήταν κάτι ασύλληπτο»

Δηλώσεις του Βαγγέλη Σακελαράκη

Λεπτομέρειες που συγκλονίζουν από τον γαμπρό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βαγγέλη Σακελλαράκη. Μιλώντας στην εκπομπή Μαζί Σου, της Τατιάνας Στεφανίδου, ο κ. Σακελλαράκης ανέπτυξε τον συλλογισμό του και περιέγραψε, όπως και ο δικηγόρος της οικογένειας που μίλησε για την όψη του νεκρού Κωνσταντίνου.

«Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο. Θα πείτε κι εσείς αν τον δείτε ότι δεν γίνεται! Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό. Είχε αποφασίσει να πεθάνει αυτή την ώρα και αυτή την άγια μέρα».

Ο κ. Βαγγέλης Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι είδε την σορό του μόνο για πέντε λεπτά ο Έλληνας ιατροδικαστής. «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα; Ζητήσαμε από τον δικηγόρο μας να ρωτήσει. Θα μπορούσε να είναι ζωντανός. Έναν άνθρωπο με πάνω από 300 ενόπλους τον αφήνεις και πεινάει και διψάει, δεν τον σκοτώνεις. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα πολύ εύκολα. Γιατί ενώ βρέθηκε τόσο ψηλά και συνομιλούσε με έναν βοσκό, του ζήτησε λίγο νερό και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα με τρία τέταρτα. Αυτός όμως αποφάσισε να γυρίσει πίσω». Ο κ. Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό. Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: