Το απίστευτο κόλπο για να διώξετε τα κουνούπια από τον κήπο σας με αλουμινόχαρτο


Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά το αλουμινόχαρτο είναι…θαυματουργό και σε μερικές περιπτώσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στον κήπο μας.


Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά το αλουμινόχαρτο είναι…θαυματουργό και σε μερικές περιπτώσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στον κήπο μας.
Ας δούμε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έξυπνα στον κήπο.

Διαφ.
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor spoiler 20/05: Η παpαγωγή διώχνει και τον Κωνσταντίνο Εμμανοuήλ! Αποχωρεί μετά τον Τάκη! Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιο...

Ας δούμε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έξυπνα στον κήπο.

Survivor spoiler 20/05: Η παραγωγή διώχνει και τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ! Αποχωρεί μετά τον Τάκη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 20/05: Η παραγωγή διώχνει και τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ! Αποχωρεί μετά τον Τάκη!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων.

Φτιάξτε θαλάμους επώασης σποροφύτων

Η πιο ενδιαφέρουσα χρήση του αλουμινόχαρτου για τα φυτά που μεγαλώνουν μέσα σε σπορεία είναι η κατασκευή ενός ηλιακού κουβουκλίου το οποίο θα βοηθήσει τα νεαρά σπορόφυτα στις πρώτες μέρες τους.

Βρείτε ένα χαρτόκουτο, ξεδίπλωσε το και καλύψτε τις εσωτερικές του πλευρές με το αλουμινόχαρτο. Χρησιμοποιήστε κόλα η ταινία για να το συγκρατήσετε πάνω στο χαρτόνι. Τοποθετήστε τα σπορεία στη βάση, η οποία επίσης είναι καλυμμένη με αλουμινόχαρτο, στην οποία τις πρώτα έχετε κάνει μερικές τρύπες για να στραγγίζει το νερό. Τοποθετήστε την κατασκευή νοτιοανατολικά ώστε να βλέπει τον ήλιο. Το φως του ήλιου αντανακλάται στην επιφάνεια του αλουμινόχαρτου και έτσι ενθαρρύνει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη των νεαρών σποροφύτων παρέχοντας τους την ιδανική θερμότητα.

Απομακρύνει τα πουλιά

Τα πουλιά από τη φύση τους φοβούνται τις λαμπερές επιφάνειες και τους θορύβους, οπότε, αν ανησυχείτε μήπως τα πουλιά φάνε τα φρούτα, τα βατόμουρα και τους σπόρους που καλλιεργείτε, κόψτε λίγο αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και κρεμάστε το στα κλαδιά του δέντρου, στα θαμνώδη φυτά και στα καλλωπιστικά σας.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Το απίστευτο κόλπο για να διώξετε τα κουνούπια από τον κήπο σας με αλουμινόχαρτο

Απωθεί μερικά έντομα

Έντομα όπως θρίπες, αφίδες και ακάρεα έχουν την τάση να δραστηριοποιούνται στο κάτω μέρος των φύλλων των φυτών και να τρέφονται από αυτά. Τοποθετώντας αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του φυτού μπορείτε να αποτρέψετε και να απωθήσετε αρκετά είδη από αυτά.

Επιπλέον το αλουμινόχαρτο μπορεί να καθυστερήσει και να αποτρέψει την βλάστηση μερικών ζιζανίων, αφού καλύπτει το χώμα και δεν επιτρέπει τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν σε αυτά.

Κράτα τα σαλιγκάρια μακριά

Με παρόμοιο τρόπο όπως είδαμε πριν, καλύπτοντας τη βάση του φυτού με αλουμινόχαρτο εμποδίζουμε τα σαλιγκάρια να φτάσουν τα φυτά μας. Στερεώστε το αλουμινόχαρτο με μερικές πέτρες ή με λίγο χώμα στις άκρες του.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε άχυρα, ροκανίδια ή άλλο υλικό εδαφοκάλυψης μαζί με λωρίδες αλουμινόχαρτου και να το ρίξετε γύρω από τη βάση των φυτών. Με τη μέθοδο αυτή θα διατηρήσετε επίσης την υγρασία του εδάφους και θα αποτρέψετε τη φυτρώσει ζιζανίων γύρω από τα φυτά σας.

Προστατέψτε τα δέντρα από τα τρωκτικά το χειμώνα

Αρουραίοι ποντίκια, λαγοί, και άλλα τρωκτικά μπορούν να προκαλέσουν σημαντική φθορά στους κορμούς και στις ρίζες των δέντρων και των θάμνων, κυρίως το χειμώνα. Δραστηριοποιούνται κάτω από το έδαφος και υποδαυλίζουν την υγεία των φυτών και την ευρωστία τους. Τυλίγοντας το χειμώνα τη βάση του κορμού με αλουμινόχαρτο, αυτό τρομάζει τα τρωκτικά και τα κρατάει μακριά από το δέντρο.

Κρατήστε μακριά τα φυτοφάγα ζώα

Ζώα, όπως κατσίκες και πρόβατα, μπορεί να τρέφονται με τα φύλλα των θάμνων, των δέντρων ή των καλλωπιστικών σας. Για το πρόβλημα αυτό, κόψτε μερικές κορδέλες από αλουμινόχαρτο 60 με 80 εκατοστά και κρεμάστε τες στα κλαδάκια των δέντρων ή απλώστε μερικές στους θάμνους.

Σας δίνει λύσεις για τις εργασίες σας

Διάφορα σκευάσματα που χρησιμοποιείτε για τον κήπο, λιπάσματα και άλλα υγρά διαλύματα ή οικολογικές λύσεις είναι συνήθως ακριβά και απαιτούν ακρίβεια στις δόσεις. Έτσι, με το αλουμινόχαρτο μπορείτε να φτιάξετε μία χοάνη, η οποία θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά τα σκευάσματα σας χωρίς να χυθεί το περιεχόμενο έξω από τις φιάλες σας.


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...