Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό με μόνο 4 υλικά – Έτοιμο σε 15' – Συνταγές


Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!


Διαφ.
Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτ...

Με την ευκαιρία δείτε την υπέροχη συνταγή για μπισκοτογλυκό με μπανάνα.

Επανασύνδεση Κανάκη - Καλυβάτση; «Βόμβα» στο τηλεοπτικό σκηνικό

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Επανασύνδεση Κανάκη - Καλυβάτση; «Βόμβα» στο τηλεοπτικό σκηνικό

Υλικά

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

γλυκό ψυγείου φράουλες

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.

Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

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

Πεντανόστιμο δίχρωμο μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο γάλα και Merenda

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για γλυκό! Για σήμερα σας έχουμε πεντανόστιμο δίχρωμο μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο γάλα και Merenda!

Πάμε να το διαβάσουμε αναλυτικά:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

4 κούπες των (250 ml) γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 80 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Μερέντα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.

Στη συνέχεια, ανοίγω τη φωτιά, προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα. Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει »πέτσα» και αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα. Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.

Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα. Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.

Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...