Αυτήν αντέγραψε, μοιάζουν σαν δίδυμες αδερφές: H «Άγγελος του θανάτου» που η Ειρήνη Μουρτζούκου την είχε σαν “Δαιμονικό πρότυπο”

July 11, 2025
'); const script_adpl = document.createElement('script'); //script_adpl.src = 'https://jscdn.greeter.me/funonline.grvideo.js'; script_adpl.src = 'https://jscdn.greeter.me/panagiotisvideo.js'; script_adpl.async = 'async'; script_adpl.defer = 'defer'; document.getElementsByClassName('aplvideo')[0].appendChild(script_adpl); script_adpl.addEventListener('load', function() { console.log('adpl_video_loaded'); }); }

Διαφ.

Η ομοιότητα της υπόθεσης με αυτήν της Ειρήνης Μουρτζούκου είναι τρομακτική. Σχεδόν όσο η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Διαφ.

Ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 1991, σε μια επαρχιακή παιδιατρική κλινική του βρετανικού ΕΣΥ, εκτυλίχθηκε ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία του βρετανικού συστήματος υγείας που φέρει περίεργες και… τρομακτικές ομοιότητες με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου. Αυτό όμως που πραγματικά τρομάζει είναι η ομοιότητα των χαρακτηριστικών της τότε νεαρής Αγγλίδας δολοφόνου με την καθ’ομολογία δολοφόνο τεσσάρων παιδιών στην Αμαλιάδα.

Διαφ.

Η Beverley Allitt, μια φαινομενικά ευγενική και αφοσιωμένη νοσηλεύτρια, κατάφερε να δολοφονήσει τέσσερα μικρά παιδιά και αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη εννέα ανηλίκων. Εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη των γονέων και τα σοβαρά κενά ασφαλείας σε ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο, μετέτρεψε τη νοσηλευτική της βάρδια σε θέατρο φρίκης, κρύβοντας την παθολογική της ανάγκη για προσοχή πίσω από τη μάσκα της επαγγελματικής φροντίδας.

Διαφ.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1991, ο 7 μηνών Liam Taylor εισήχθη στο νοσοκομείο Grantham & Kesteven με αναπνευστική λοίμωξη. Η νοσοκόμα Beverley Allit, εμφανώς ευγενική και καθησυχαστική, έπεισε τους γονείς του να πάνε σπίτι για να ξεκουραστούν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το παιδί παρουσίασε δύο κρίσεις. Η δεύτερη ήταν μοιραία: η Allitt ήταν μόνη μαζί του όταν σταμάτησε να αναπνέει και κάλεσε καθυστερημένα βοήθεια. Οι συνάδελφοί της δεν κατάλαβαν γιατί δεν χτύπησαν τα μηχανήματα συναγερμού. Ο Liam υπέστη εγκεφαλική βλάβη και αποσωληνώθηκε λίγο αργότερα. Αιτία θανάτου καταχωρήθηκε ως καρδιακή ανεπάρκεια. Κανείς δεν υποψιάστηκε τότε τη νοσοκόμα.

Η δολοφονία του Timothy Hardwick

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, στις 5 Μαρτίου, ο 11χρονος Timothy Hardwick, παιδί με εγκεφαλική παράλυση και ιστορικό επιληψίας, εισήχθη στο ίδιο τμήμα. Η Allitt ανέλαβε τη φροντίδα του και αργότερα βρέθηκε δίπλα του όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η ανάνηψη απέτυχε. Παρότι το ιατρικό προσωπικό απέτυχε να βρει συγκεκριμένη αιτία θανάτου, ως αιτία του θανάτου καθορίστηκε η… επιληψία– κάτι που θα αποδεικνυόταν λάθος εκ των υστέρων.

Στις 3 Μαρτίου, η μόλις ενός έτους Kayley Desmond μπήκε στην κλινική με λοίμωξη του αναπνευστικού. Πέντε ημέρες μετά, με την Allitt παρούσα, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο ίδιο ακριβώς κρεβάτι που είχε πεθάνει ο Liam Taylor. Οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Νότιγχαμ. Εκεί βρέθηκε τρύπημα στη μασχάλη της και φυσαλίδα αέρα, που όμως αποδόθηκε σε πιθανό ιατρικό λάθος. Δεν έγινε έρευνα.


Πηγή