
Νέο Ψυχικό: Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη
Η βόμβα αποτελείτο από πέντε μασούρια δυναμίτη και έναν πυροκροτητή
Νέο Ψυχικό: Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του
Εκρηκτικό μηχανισμό στον αύλειο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο Νέο Ψυχικό, εντόπισε το απόγευμα της Πέμπτης ο κηπουρός των ενοίκων.
Με τη σειρά του, ο κηπουρός ενημέρωσε τον αστυνομικό φρουρό του δημοσιογράφου ο οποίος ειδοποίησε την Ελληνική Αστυνομία για τον μηχανισμό.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Warning: unlink(/var/www/vhosts/piasariko.gr/imgcdn.eu/tmp_img): No such file or directory in /var/www/vhosts/piasariko.gr/imgcdn.eu/imgupload.php on line 84
https://www.imgcdn.eu/files/2025/07/68705406009eb.jpg alt= width=300 height=200 />
Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία περισυλλογής του εκρηκτικού μηχανισμού από τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι έφτασαν στην κατοικία του δημοσιογράφου ενδεδυμένοι με τις ειδικές στολές.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- αποτελούνταν από πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας με φυτίλι βραδείας καύσεως.
Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για αναζήτηση DNA και αποτυπωμάτων, ενώ η Αστυνομία αναζητά βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή.
Warning: unlink(/var/www/vhosts/piasariko.gr/imgcdn.eu/tmp_img): No such file or directory in /var/www/vhosts/piasariko.gr/imgcdn.eu/imgupload.php on line 84
https://www.imgcdn.eu/files/2025/07/687054068d83b.jpg alt= width=900 height=590 />
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός πετάχθηκε ή αφέθηκε πιθανότατα βραδινές ώρες αλλά ευτυχώς δεν εξερράγη. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει επί του παρόντος αν η άφεση -ή τοποθέτηση- του εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος έγινε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη ή νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πολύ ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στον εκρηκτικό μηχανισμό ή λόγω λάθους των δραστών που τον πέταξαν ή τον άφησαν στον αύλειο χώρο της κατοικίας του Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό. Μία ενδεχόμενη έκρηξη εκτιμάται ότι θα προκαλούσε πολύ σοβαρές ζημιές.
Η περιοχή αποκλείστηκε εγκαίρως για προληπτικούς λόγους και την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα κλιμάκιου της Αντιτρομοκρατικής.
Πηγή